Kattorimat ja puupanelointi sisustusmateriaalina ovat ajankohtainen valinta

17 November 2022
 Kategoriat: , Blog


Puuta on aina käytetty paljon sisustuksessa Pohjois-Euroopassa ja se on erittäin ajankohtainen myös tällä hetkellä. Puu on kestävä ja ympäristöystävällinen valinta ja sitä voi käyttää rakentamisessa sisustuksessa todella monella eri tavalla. Esimerkiksi kattorimat tai paneelit voi asentaa monella eri tavoilla ja niillä voi luoda erilaisia tunnelmia. Tämänkertaisena aiheena on puusisustus ja miten puuta voi käyttää sisustuksessa. Toivottavasti löydät blogista inspiroivia sisustusideoita ja hyödyllistä tietoa aiheesta.

Puu sopii lattia-, seinä- ja kattomateriaaliksi

Puu on lämmin ja ympäristöystävällinen valinta mihin tahansa kodin pinnalle ja huonekaluihin ja sillä voi luoda erilaisia tunnelmia kodin jokaiseen huoneeseen ja tilaan. Puu sopii myös hyvin muihin rakennuksiin, kuten mökille, saunaan ja ulkorakennuksiin. Paneelit ja kattorimat ovat helppo asentaa ja paneelit voi asentaa sekä kattoon että seinille. Paneelit ja kattorimat voi myös kiinnittää kaikille pinnoille, mutta materiaalista riippuen, saattaa olla, että paneelien alle tulee asentaa alusrimoitus, kuten esimerkiksi silloin, jos ne asennetaan betoni seinälle tai kattoon. Puun käyttäminen sisätiloissa parantaa huoneilman laatua sen lisäksi että ne sitovat kosteutta ja vapauttavat sitä tarvittaessa sisäilmaan sen kuivuessa, joten puu pitää sisäilman kosteustasapainoa yllä.

Paneelien ja kattorimojen asennus vaatii huolellista suunnittelua

Panelointi ja rimoitus on hyvä suunnitella huolella, koska niiden asennuksessa tulee huomioida useita eri seikkoja. Paneelit voi asentaa erisuuntaisesti, pystyyn, viistoon tai vaakasuoraan ja niiden pinnan muotohöyläys voidaan myös tehdä eri tavoin. Paneelien määrä huoneessa vaikuttaa myös niiden ulkonäköön. Jos paneelit asennetaan pystysuuntaisesti, lisäävät ne tilan korkeuden tunnetta ja kaventavat tilaa ja vaakapanelointi taas vastaavasti lisää leveyden tuntua ja mataloittaa tilaa. Tämän vuoksi pystypaneeli on hyvä vaihtoehto matalaan tilaan, johon halutaan luoda lisää korkeuden tuntua ja vaakapaneeli sopii taas hyvin korkeisiin tai kapeisiin tiloihin, joita halutaan madaltaa tai leventää. Puolipanelointi sopii moneen tilaan ja se antaa huoneelle ilmavuutta ja tilaa luoda erilaisia sisustusratkaisuja. Vinoon asennetulla paneloinnilla voidaan luoda erilaisia kuviointeja ja se voidaan myös asentaa puolipanelointina. Panelointi kannattaa viimeistellä viimeistelylistoilla, joka antaa niille viimeistellyn ilmeen. Tutustu lisää puusisustukseen ja puisiinlustoihin esimerkiksi täällä Parkanon Listatehdas Oy.


jaa